VLAARDINGEN- In Vlaardingen wordt vanmiddag om 17.45 uur hoogwater verwacht. De gemeente verwacht dan een waterstand tussen 1,75 en 2,10 meter boven Normaal Amsterdams Peil. Een deel van de parkeerplaatsen bij de Pelmolen aan de Westhavenkade en delen van de rijweg aan de Oosthavenkade, Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde (Schiereiland) en Maasboulevard kunnen onder water komen te staan.

De hoogwaterproblematiek in Vlaardingen staat het bouwen van nieuwe woningen in de weg. De Veiligheidsregio Rotterdam stelt als harde voorwaarde dat toevoeging van woningen alleen mag plaatsvinden als de kades (en daarmee de woningen) ook bij hoogwater berijdbaar en bereikbaar zijn. Bij hoogwater zijn de kades hiernaast niet bereikbaar voor hulpdiensten.

Het stadsbestuur werkt, in afstemming met belanghebbenden uit het gebied, aan een structurele oplossing van de hoogwaterproblematiek. Onlangs is een waterkering aangekondigd.

The post HOOGWATER VERWACHT IN VLAARDINGEN appeared first on Rijnmond Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.