Rojava/Noord-en Oost-Syrië

In de Noord-Syrische stad Raqqa werd het hoofdkwartier van de veiligheidstroepen van het Autonome Bestuur (Asayîş) aangevallen. Een groep mensen, gewapend met machinegeweren, opende maandagochtend het vuur op veiligheidstroepen bij een controlepost voor het hoofdkwartier in het westelijke district van Al-Dariya. Deze reageerden direct op de aanvalspoging, twee aanvallers werden neergeschoten.

Volgens onbevestigde informatie zouden ten minste vijf Asayîş-leden gewond zijn geraakt bij de aanval en naar een ziekenhuis zijn gebracht. Drie van hen zouden in kritieke toestand verkeren. De Asayîş hebben nu een uitgebreide operatie gelanceerd en de hoofdweg is afgezet. De zoektocht naar de aanvallers is in volle gang. Bewoners werd gevraagd hun huizen niet te verlaten en de ramen gesloten te houden.

De Asayîş vermoeden dat de aanvallers behoren tot een cel van de terreurorganisatie “Islamitische Staat” (IS). De autoriteit is van plan om in de komende uren een officiële verklaring over het incident af te geven. In ieder geval is tot nu toe bekend dat een van de twee doden een gordel met explosieven droeg. Door de man neer te schieten, ontsnapte Raqqa vermoedelijk aan een veel grotere aanval.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.