Dit zijn de twintig meestgelezen berichten op Hoeksche Waard Nieuws van dit jaar. Lees ze hier nog eens rustig terug.

Vrachtwagen van dijk gereden in Nieuw-Beijerland meerdere gewonden en doden
Hulpverleners aan Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland .- Foto Rik Bos

In Nieuw Beijerland was op 27 augustus  een vrachtwagen aan de Zuidzijdsedijk. van de dijk gereden. Daarbij zijn meerdere mensen gewond geraakt en tevens ook meerdere personen overleden

Lees hier het bericht terug

7 bewoners ontvangen de sleutel van hun Tiny House in Oud-Beijerland
Wethouder Robin Heij (gemeente Hoeksche Waard), Marjolein Luyten (gemeente Hoeksche Waard) en bewoners Niels van der Jagt, Yvonne de Kruyk, Jozina van Egmond, Morgan van der Linden en Danielle Hamakers. – Foto Killian Lindenburg.

Op vrijdag 15 juli 2022 overhandigde wethouder Robin Heij de sleutel aan de eerste bewoners van de Tiny Houses in Oud-Beijerland. Na bijna 5 jaar zijn de huisjes, bedoeld voor starters, een feit.

Lees hier hier het bericht terug

Wespenstichting verwijdert nest van de Aziatische hoornaar uit overkapping in Oud-Beijerland.
Foto PR

In Oud-Beijerland werd in mei dit jaar een nest van de Aziatische hoornaar gevonden . Eric Mahieu, imker en secretaris van de Wespenstichting heeft het nest vrijdagmiddag geïdentificeerd en verwijderd.

De Hoeksche boerin: “ Wanneer gaan we onze eerste tarwe dorsen?”.

Iedere maand schrijft de Hoeksche Boerin een column voor ons. Deze column schreef ze in juni van dit jaar 

Henri krijgt de gratis producten voor zijn voedselkast niet meer aangesleept: ‘Je schaamt je soms dat het een succes is’
Henri Kroeze bij de voedselkast aan de Schenkeldijk 97 in ‘s-Gravendeel© Rijnmond / Sanne Waldekker

Kinderen die door armoede in het gezin zonder ontbijt naar school gaan of meiden die tijdens hun menstruatie niet naar school durven, omdat er geen geld is voor tampons of maandverband. Het zijn de verhalen die Henri Kroeze uit ‘s-Gravendeel extra aangrijpen. Sinds februari heeft hij bij zijn huis aan de Schenkeldijk een voedsel- en levensmiddelenkast, met gratis mee te nemen producten. “De laatste maanden schrik ik ervan hoe snel hij steeds weer leeg is.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.