Het klink misschien makkelijk maar in de praktijk blijkt dit toch niet zo makkelijk tezijn. Het gebeurt namelijk te vaak dat er teveel prioriteiten worden gesteld, dat de verkeerde prioriteiten worden gesteld of dat er gewoon helemaal geen prioriteiten worden gesteld.

Waarom is het stellen van prioriteiten zo belangrijk?
Het stellen van prioriteiten zorgt ervoor dat de belangrijkste taken als eerste gedaan worden. Ook krijg je door het stellen van prioriteiten inzicht in welke taken wel of niet belangrijk zijn. En ontdek je hoeveel tijd een bepaalde taal kost. Verder geeft het stellen van prioriteiten jouw ook meer rust, dit komt omdat je precies weet welke taken het belangrijkst zijn om als eerste uit te voeren. Ook weet je op welke taken je je op die dag moet gaan focussen.

Hoe stel je prioriteiten?
Stap 1: Breng in kaart welke taken je deze week (of vandaag) uit moet voeren, en schrijf ze op een vel papier.

Stap 2: Check of alle taken die je hebt opgeschreven echt taken zijn die je deze week (of vandaag) moet uitvoeren? Ga dus geen taken opschrijven die pas over 4 weken aan de orde zijn.

Stap 3: Streep de minst belangrijke taken door totdat je maar 5 taken over hebt (niet smokkelen!)

Stap 4: Geef de taken een nummer van 1 tot 5. 1 is het meest belangrijk, 5 het minst belangrijk

Stap 5: Schrijf de taken op volgorde van belangrijkheid. Als je dat gedaan heb ga je voor jezelf nog een na of het zo echt klopt voor jou. Hierbij kun je gebruikt maken van de prioriteiten checklist hieronder. Op deze manier kun je nog eens checken of je ook echte de juiste prioriteiten hebt gesteld.

Stap 6: Nu ga je de door jouw opgeschreven taken ook daadwerkelijk uitvoeren. Hoe je wel aan de volgorde van belangrijkste naar minst belangrijke taak.

Stel jij al prioriteiten?

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Het bericht Stel prioriteiten verscheen eerst op Nederweert24.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.