VLAARDINGEN- In totaal vier messen zijn gisteravond van straat gehaald tijdens een preventief fouilleeractie op bedrijventerreinen in Vlaardingen. Bij de actie zijn honderdzevenentachtig auto’s en honderdvierentwintig mensen gecontroleerd.

De bedrijventerrein Groot Vettenoord en De Vergulde Hand zijn afgelopen december opnieuw aangewezen als
veiligheidsriscicogebieden. Dat betekent dat hier preventief mag worden gefouilleerd. Deze bevoegdheid kan worden ingezet bij verstoring van de openbare orde door de aanwezigheid van wapens, dan wel bij ernstige vrees voor het ontstaan daarvan.

Preventief fouilleren is een relatief zwaar middel om in te zetten. Om die reden wordt elke keer kritisch gekeken naar de resultaten van het preventief fouilleren, de wapengerelateerde incidenten en eventueel andere ontwikkelingen in de stad.

The post 4 MESSEN ONDERSCHEPT BIJ FOUILLEERACTIE VLAARDINGEN appeared first on Rijnmond Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.