SCHIEDAM- Het gebruikt van de ANWB-routeplanner wordt door de gemeente Schiedam bewust voorgeschreven voor het eventueel toekennen van leerlingenvervoer. Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Om te voorkomen dat er verschillende routeplanners worden gebruikt en routeplanners onderling mogelijk kunnen verschillen bij het berekenen van afstanden is gekozen voor de meest gangbare routeplanner van de ANWB.

Bij de beoordeling van een aanvraag wordt ook rekening gehouden met de eigen mogelijkheden van de leerling en de ouders. Aan de hand van de verklaring van de school of het wijkteam wordt eerst beoordeeld of de leerling zelfstandig of met begeleiding van een ouder kan reizen met het openbaar vervoer. Kan een leerling met begeleiding reizen dan wordt beoordeeld of het redelijkerwijs van ouders kan worden verwacht dat zij hun kind dagelijks begeleiden in het openbaar vervoer. Het blijft maatwerk om te beoordelen hoe een leerling kan reizen. Daarin spelen de beperking van de leerling, de leeftijd, de afstand, de route en de behoeften van de leerling een rol alsmede de mogelijkheden van de ouders om de leerling zelf te vervoeren

The post ANWB-ROUTEPLANNER BEWUST INGEZET BIJ RECHT OP LEERLINGENVERVOER SCHIEDAM appeared first on Rijnmond Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.