Piershil – Vandaag is basisschool ’t Kraaienest gestart met een leuke verrassing rond de jaarlijkse Voorleesdagen. Zowel de peuters van ’t Hummeltje als de leerlingen van ’t Kraaienest hebben genoten van een poppenkostvoorstelling in het speellokaal rond het boek ‘Kikker is verliefd!’ 

Er is niet zomaar voor dit boek gekozen: Niet alleen is 2023 het jaar van ‘Kikker’, de Voorleesdagen onderstrepen het belang van dagelijks voorlezen aan kinderen. Naast het bevorderen van leesplezier, helpt het bij de ontwikkeling van taalgevoel en uitbreiding van de woordenschat. Door veel voor te lezen aan kinderen wordt de interessen in geschreven taal gewek en bereiden we de kinderen voor op het toekomstig leren lezen. Dit vertaalt zich uiteindelijk in betere leerprestaties op school!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.