VLAARDINGEN- Voorlopig verandert er niets aan de BKR-registratie van Vlaardingers die gebruik maken van schuldhulpverlening, maar het minder lang registreren van informatie over schuldhulp vindt het gemeentebestuur van Vlaardingen wel een dusdanig interessante ontwikkeling, dat men dit graag nader willen onderzoeken, samen met de andere twee waterweggemeenten. Dat laten burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen van ONS.Vlaardingen. De registratietermijn in nu 5 jaar.

De vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) willen dat de BKR-registratie zes maanden na afloop van het schuldentraject verdwijnt. Om dit eventueel mogelijk te maken in Vlaardingen (en Maassluis en Schiedam) is een formele beleidswijziging nodig, waar het dagelijks bestuur van Stroomopwaarts een besluit over moet nemen. Aan Stroomopwaarts is hierover al een advies is gevraagd.

Op dit moment wordt er nog geen gebruik gemaakt van de optie om de registratietermijn handmatig te verkorten. Om dit mogelijk te maken is een aanpassing op de beleidsregels nodig en zal het Dagelijkse Bestuur van Stroomopwaarts hierover een standpunt moeten innemen.

Het BKR vindt dat zorgvuldig moet worden gekeken naar wat een redelijke bewaartermijn.

Foto: Voedselbank

The post VLAARDINGEN GAAT BKR-REGISTRATIE INWONERS NOG NIET VERKORTEN appeared first on Rijnmond Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.