SCHIEDAM- De brandweer is om 06.40 uur opgeroepen voor een reanimatie op het Cornelia van Zantenplein in Schiedam-Groenoord. Het betreft de vierde oproep in 4 dagen. Gisterochtend om 08.15 uur was de inzet van de AED nodig in de Westfrankelandsestraat. Dinsdagmiddag om 12.38 uur moest worden uitgerukt voor een oproep voor een reanimatie op de ‘s-Gravelandseweg. Zo’n 10 minuten later werd duidelijk dat dit niet meer nodig was. Maandag om 12.45 uur zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een reanimatie in de Heinsiusstraat te Schiedam.

In 2022 overleden in Nederland 9,3% meer mensen dan verwacht. In iedere leeftijdsgroep was de sterfte hoger dan verwacht. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige jaarcijfers. De oversterfte in 2022 was ook een stuk hoger dan in jaren met zware griepgolven (zoals 2015 en 2018).

Ontsteking van de hartspier (myocarditis) en hartzakje (pericarditis) zijn twee van de bijwerkingen van de prikken met Pfizer/BioNTech (Comirnaty) en Moderna vaccin (Spikevax).  Volgens het bijwerkingencentrum Lareb betekent het optreden ná de zogenaamde vaccinaties niet dat de prik altijd de oorzaak is.

Onderzoek naar de oorzaken van de al langer waargenomen oversterfte zit eraan te komen, maar dat heeft forse vertraging opgelopen doordat maanden is gesteggeld over de vraag of privacywetgeving het wel toestaat om bijvoorbeeld gegevens over pcr-testen en de prikken van burgers te delen met onderzoekers.

De gemeente Schiedam blijft ondertussen de prikken actief promoten via de eigen kanalen. Over gevaren en risico’s wordt met geen woord gesproken bij de aanprijzingen.

The post 4E OPROEP REANIMATIE IN 4 DAGEN VOOR BRANDWEER SCHIEDAM appeared first on Rijnmond Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.