De geruchten gonsden al door het dorp; na 2 jaar zonder optocht door corona, zou er ook dit jaar geen carnavals optocht worden georganiseerd in Leveroy. Na een lange tijd van onzekerheid liet de carnavalscommissie van basisschool de Zonnehof vorige week weten dit jaar geen optocht te organiseren omdat dat om diverse redenen niet meer in de planning past. Van oudsher werd de kinderoptocht door de school en de oudervereniging georganiseerd.

Optocht Leivere

Leveroy zou Leveroy niet zijn, als het daar niet iets op zou verzinnen. Dus namen een aantal dorpsbewoners het stokje over. Samen met leden van carnavalsverenigingen de Losböl, de Uulkuukes en de Kakers, joekskapel Ut vettig ûmke en de Oudervereniging organiseren zij de optocht. Het is kortdag, want de optocht vindt net als altijd plaats op carnavalsvrijdag (over 3,5 weken), maar de organisatoren verwachten ondanks de korte voorbereidingstijd voldoende deelnemers.

‘We vinden het belangrijk dat we tradities zoals de optocht in stand houden in Leveroy en als dat niet vanuit de school gebeurt, moeten we als dorpsbewoners zelf de handen in elkaar slaan. Deze verandering biedt ook nieuwe kansen, want nu kunnen ook middelbare scholieren en volwassenen meedoen. Dit jaar kan de grote prins voor het eerst ook meedoen aan de optocht! We hopen dat we zo een nieuwe impuls aan de optocht kunnen geven‘ aldus Monique Op Heij, één van de initiatiefnemers. Iedereen kan zich opgeven, jong en oud, zolang er maar minimaal één groepslid in Leveroy woont. Kinderen van de basisschool die deelnemen, krijgen vanaf 12.30 uur vrij.

Inschrijven kan nog tot 15 februari via deze link. De optocht start op vrijdag 17 februari om 14.11 uur bij Café Wetemans, aansluitend vindt hier ook de prijsuitreiking plaats.

De organisatie hoopt op een grote opkomst.

Het bericht Tegen alle verwachtingen in toch een vastelaoves optocht in Leveroy verscheen eerst op Nederweert24.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.